Vlci se museli rozejít s Matějem Kůsem Po mnoha deštích má britská liga co dohánět. V pondělí se v Elite League jela hned čtyři utkání, přičemž čeští závodníci se dostali ke slovu hned ve třech z nich, shodou okolností pokaždé na straně poražených. Belle Vue doma prohrálo s Poole 40:52, když Aleš Dryml zajel tři body s jedním bonusem. Peterborough porazil hostující Eastbourne 58:36, pro něhož Lukáš Dryml vybojoval pět bodů s jedním bonusem. A do třetice, Matěj Kůs inkasoval dva body pro Wolverhampton, který prohrál s Coventry 42:47. Wolverhampton zajížděl hned ve středu do Poole, kde prohrál 52:38. Matěj Kůs zaznamenal pět bodů s jedním bonusem, avšak přesto se s ním Vlci rozloučili.
Sheffield zvítězil doma nad Leicesterem 58:37 a Josef Franc mu přispěl osmi body s jedním bonusem. Redcar doma hostil Scunthorpe, avšak u jména Matěje Kůse bylo v programu vytištěn status rider replacement. Ve švédské Elit Serien nemohl v úterý chybět Martin Vaculík. Vastervik jeho Vetlandu porazil 48:42. Slovák byl na ovále celkem sedmkrát, přičemž z jeho kombinace třech trojek a třech nul vystupuje jediná jednička.
Jan Holub byl poslední. „Nepoved‘ se mi start, “ vysvětloval později, avšak nyní se pustil do boje. Na začátku druhého okruhu objel Michala Škurlu v první zatáčce, aby se hned z chodu dostal v následujícím oblouku i pod svého jmenovce. Vedoucímu tandemu Václav Milík – Eduard Krčmář se tím pádem přiblížil na dva body. A všichni tři jmenovaní se v hlasech z depa unisono svěřovali, že vyvrcholení v Pardubicích bude vskutku zajímavé. Hlasy z depa „Dneska absolutně super, “ neskrýval Václav Milík svou radost.
“ O hodinu později začal trénink. „Pepe odtrénoval v pohodě, “ popisuje Zdeněk Schneiderwind. Ve skvělém duchu pokračoval i v závodě a dvě své úvodní jízdy proměnil v triumfy. Jenže potom projížděl cílem dvakrát čtvrtý. „Nevyšel mu start, “ vrací se Zdeněk Schneiderwind k rozjížďce s číslem devět. „Odjeli s Krögerem, ale ten mu dal dvakrát myšku. Potom ještě jednou blbě odstartoval a tím to začalo bejt‘ horší.
Na finále A mu chyběly dva body. “ V evropském šampionátu mají finále A jisté jen čtyři nejlepší, zatímco další dva k nim přibudou z béčka. „Před béčkem zhasly světla, “ líčí Zdeněk Schneiderwind inkriminované okamžiky. „Ale to ještě nahodili. Odstartoval blbě, jel poslední a upadl. Málokdo v té tmě viděl, co se stalo. Doběhl jsem tam, vedle Pepy upadl i Mark Stiekema. “ Příliš moudrý z toho nebyl ani rozhodčí Kristell Gardel. „Přišel tam a ptal se Josefa Huckelmann, jak to bylo, “ kroutí Zdeněk Schneiderwind hlavou v údivu.
„Funguje jako půllitr, tedy kromě výkonu – zatím… Závodník neřadí a používá pouze spojku. “ V Shupě se tedy vydali cestou většího krouticího momentu. „Celé je to založené na podstatném zvýšení momentu setrvačnosti a to díky naší větší klice, “ říká konstruktér. „Ještě jsme tam po vzoru australských předpisů aplikovali karburátor s difuzérem 24 milimetrů, aby se zmenšila díra při rychlém otevření plynu a zlepšil se průběh krouticího momentu. Krouáku jsme navíc pomohli ještě zapalováním s regulací předstihu a omezovačem, které je vybavené kontrolní diodou. “ Princip vůbec poprvé na ploché dráze umožňuje jakousi formu přenosu informací přímo do boxů.
Nevyplatilo se, spad‘ mi řetěz. Pak vítězství, ale v poslední jízdě nebylo odkud startovat. Bylo tam moc rozjetejch‘ kolejí a nepoved‘ se mi start. Dráha byla pěkná, jsem spokojenej‘, až na to, že jsem nevyhrál. V Pardubicích to bude o štěstí. “ „Bylo to docela dobrý, ale na poslední dvě jízdy jsem pokazil start, “ svěřoval se Michal Škurla. „Jsem zase čtvrtej‘, to mě už nebaví, protože je to pořád a je to kousek od bedny.
Pražan zaujal post náhradníka, avšak zítra musí na vyšetření do pardubické nemocnice. Michael Hádek byl šestnáctý. Finále A už nemohlo kvůli tmě být uspořádáno a pořadí na stupních kopíruje stavu po základní části. Josef Franc do německého Werlte dorazil v dodávce Richarda Halla. Na místě ho očekával jeho technický doprovod z Prahy. „Ráno začalo v pět pršet, “ vypráví Zdeněk Schneiderwind. „Je to hlubina, hlavně na startu je půl metru hluboký písek. Přestalo asi ve dvě a jury ve dvě odpoledne rozhodla, že se pojede.
Vedle maďarského závodníka a již zmiňovaného Václava Milíka rozehráli závod vítězstvím ještě Michal Škurla a Eduard Krčmář. Pražan s přehledem opanoval rozjížďku s číslem jedna, i když si Daniel Hádek stěžoval na poruchu spojky. Eduard Krčmář zase ve třetí jízdě odvedl Michala Kleina, přes něhož se v první zatáčce přehnal Ondřej Smetana. Jako první přišel o punc neporazitelnosti Patrik Nagy.
„Nečekal jsem to, ale chtěl. Potřeboval jsem to, jde o mistra a rád bych ho udělal. V Pardubicích to bude souboj. Bude to řežba, jsem na tom stejně s Edou a Holubín je za námi o dva body. Dneska jsem byl bez problémů kromě první jízdy. Kdyby mu nespad‘ řetěz, dopadlo by to jinak, protože si myslím, že bych ho už nepředjel. Byl rychlej‘, ani jsem se mu nepřiblížil. Ale s patnácti bodama se jede domů hned jinak. “ „Super závod, “ zářil Eduard Krčmář.
Pěkně se o mě stará, ale možná jí už lezu na nervy (smích). “ Pražský závodník, který do travnatého finále šampionátu Evropy, postoupil jako náhradník, naštěstí svůj pád neodskákal žádným zraněním. „Byl jsem v nemocnici v Pardubicích na cétéčku hlavy, “ svěřuje se. „To je OK, mám ještě něco s kolenem, ale na rentgenu se nic nepoznalo. Chodit můžu, mám doporučenou magnetickou rezonanci, kam jdu zejtra. “ Do závodního kolotoče by měl naskočit opět až příští týden. „Dávám si tejden volno, “ odhaluje své plány. „Uvidím, jestli se zregeneruju, ale nebudu nic lámat přes koleno. Zdraví je přednější. “ Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II) Praha – 31.
Norsko | ONLINE | 22.11.2022 14:30 | Reprezentace U21
FAO 0:3 RUM | Faerské ostrovy - Rumunsko (Kvalifikace ME)
Mistrovství Evropy do 21 let - kvalifikace 2023 - EuroFotbal
„Škoda, jak mě Venca zavřel po startu. Šlo mi o to ho porazit. Jinak jsem spokojenej‘, zezačátku nic moc dráha. Pak jsme trefili motorku a letělo to. Bylo to hluboký, vypadalo to tvrdý, ale nebylo. Máme novej‘ motor, bude udělanej‘ na poslední závod v Pardubicích. Tam to bude zajímavý. “ „Byl to pech, “ povzdechl si Jan Holub. „Hodně velkej‘ pech. Chytnul jsem tu muldu, myslel jsem, že přes ni budu rychlejší.
Přitom nejlépe odstartoval a nepustil útočícího Davida Štěrovského, který se v první zatáčce přehnal okolo Michaely Krupičkové. Po divokém manévru se Pardubičan ocitl v čele, ale Zdeněk Holub okamžitě kontroval. Avšak ihned v prvním oblouku druhého okruhu upadl. Osamocený leader Zdeněk Holub byl logicky vyloučen z repete, na němž vydělal nejvíce Robert Nagy. Zatímco prve zůstal vzadu, nyní v prvním oblouku proletěl okolo Davida Štěrovského jako roj zdivočelých včel. Aplaus si zasloužila rovněž Michaela Krupičková, když se nekompromisně v posledním oblouku nacpala pod Davida Štěrovského.
Antonín Škach | SpeedwayA-Z.cz | 958. stránka
V první zatáčce však upadl Zdeněk Holub. Ten po bodově vlažnějším úvodu pookřál triumfy v rozjížďkách s čísly jedenáct, v jejíž druhé zatáčce podjel Daniela Hádka, resp. třináct, kde zahrál sólo Ondřeji Smetanovi. „Nebylo tam místo, “ vysvětloval nynější incident. Lenka Felixová dala jeho názoru zapravdu a k repete se dostavila celá čtveřice. Tentokrát byl nejrychlejší Zdeněk Holub, avšak Eduard Krčmář ho v první zatáčce předčil z pravé strany.
Články se štítkem: video | DoleKOP.COM